Coal Harbour Vancouver City
Door: marcellouis
Blijf op de hoogte en volg Marcèl
05 Februari 2012 | Canada, Vancouver
Na ongeveer 3 maanden Zuid Amerika is het natuurlijk gaaf om het nu over mijn avonturen in Noord Amerika te hebben.
Ten eerste omdat het twee verschillende continenten zijn en Noord Amerika is het derde continent dat ik tijdens mijn reis heb bezocht.
Bizar, toch? Drie verschillende continenten in 1 reis!
Vandaag ben ik met mijn nicht Caroline en haar man Tim naar "Coal Harbour" in downtown Vancouver geweest.
Hier heb je uitzicht op de haven en Stanley Park met aan de overkant de skyline van Noord Vancouver.
Een wandeling over de "nieuwe" boulevard is geen moment saai. De hoge gebouwen, privé apartementen, in elke "form or shape" doen ons fantaseren over hoe het zou zijn om daar wonen. Helaas blijft bij fantaseren.
Tijdens de wandeling landen en stijgen er watervliegtuigen. Het zware gebrom van deze vliegtuigen zorgt ervoor dat je even blijft kijken, het is een mooi gezicht als je ze over het water naar hun ligplaats ziet taxien.
Stanley Park heb ik vroeger al eens gezien, maar dat park verveelt nooit, hoewel ik het deze keer links laat liggen ben ik zeker van plan hier later heen te gaan.
Als je vanuit "Devoniar Harbour Park" naar Stanley Park kijkt, zie je eerst een klein eiland.
Deadman's Island.
Vroeger is hier erg hard gevochten door de huidige bewoners, 200 graven waren hier gemaakt, niet in de grond maar in de bomen d.m.v. houten kisten. Een luguber gezicht. Het verhaal staat op een van de borden die je kunt vinden op de boulevard. Het maakt de wandeling nog interesanter.
Overigens is het eilandje ooit door iemand gekocht en die heeft in overleg met de natives de graven verplaatst.
We lopen verder via Denman street de stad in. Wat gelijk opvalt is de variatie aan winkels. Geen grote winkelketens. Alleen winkels met een eigen indentiteit.
Echt, wat zou mijn woonplaats erop vooruit gaan als ze de kleine middenstander de kans zouden geven.
In deze straat barst het van de mensen, en die sfeer bevalt me!
En waarom?
Omdat niets hetzelfde is, van kleding tot kapperszaak, van koffiewinkeltje to sushi restaurant en dat allemaal in dezelfde straat. Je verveelt je geen moment.
Als ik dan mijn Caramel Machiato voorgezet krijg met daar in het schuim een palmboom gegoten, dan zak ik onderuit om lekker te genieten en alles even te laten bezinken.
Tussen de slokjes koffie door geniet ik van mijn melkchocolade almond caramel brok. Een mondvol!
Op de terugweg naar Surrey, de woonplaats van mijn nichie, kijk ik nog even om naar de verlichte skyline van Vancouver! Het grote BC Place is rondom, met blauw licht, verlicht en lijkt op een vliegende schotel. Daarom heen de lichtjes van de stad.
Hier kom ik zeker nog een keer!
07 Februari 2012 - 09:11
Eduard:
Je zit toch niet An de heineken hè. Kinder bier.. -
07 Februari 2012 - 10:48
Dr. Cool:
Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook! Ik wil ook!
Currahee! -
07 Februari 2012 - 11:00
Lonneke:
Leuk, leuk! Lekker genieten jij.