Soefenier
Door: marcellouis
Blijf op de hoogte en volg Marcèl
27 Januari 2012 | Argentinië, Buenos Aires
Je hebt souvenirs waar het toerisme van afdruipt. Er zijn "traditionele" cadeaus, die als je ze eens goed bekijkt helemaal niets met het land te maken hebben.
Maar toevallig leuk zijn omdat er Argentinië op staat. En je dan thuiskomt en je jezelf afvraagt "wat moet ik er mee?".
Die dingen zie je op Koninginnedag altijd in de kraampjes liggen.
Tot gisteren heb ik me alleen maar laten verleiden tot armbandjes een sleutelhanger, een Antarctica t-shirt een paar patches voor op de backpack iets van Boca Juniors en vier ringen. Twee ringen ben ik alweer kwijt.
Das heel apart, je vraagt je af hoe dat kan! Je past hem toch?
Klopt, maar als het 35 graden is dan lijkt je pink wel op je grote teen en je duim op een wortel.
Gevolg, de volgende dag onder de koele douche, hop weg ring!
En dat merk je pas als je weer onderweg bent.
Oh ja, ik heb ook sokken met een nep Nike teken erop gekocht. 3 paar voor 5 pesos.
Een euro dus.
Intussen heb ik ze al weer weggegooid. Voor dat geld koop je gewoon weer nieuwe.
Schande! Ja ik weet het.
Die nieuwe hadden geen nep Nike teken overigens.
Eens kijken.
Natuurlijk, en nu speel ik met vuur of in ieder geval neem ik het risico dat niemand mijn blog meer leest.
Ik neem voor niemand iets mee...... Nou ja bijna niemand.
Maar even voor de duidelijkheid, reken er maar niet op.
Snel iets anders......
Wat neem ik zelf mee?
Ik vertelde al dat een backpack niet handig is voor grote souvenirs.
Dus wordt het iets kleins zou je zeggen.
Jawel, maar en nu denk ik even hard op.
Een souvenir wil je voor altijd als een herinnering bij je hebben.
In ieder geval op een plek waar je het altijd terug kan vinden, zeg maar zoals een fotoalbum, dat als men er om vraagt je het kan laten zien.
Want tenslotte is dat het leuke van een foto album.
En laten we eerlijk zijn, Antarctica is in deze reis echt iets waar je anderen veel van wil laten zien.
Dus een super toeristische fotoalbum met een vlag van Argentinië?
Fout!
Laat ik het er maar gewoon uitgooien!
Een tatoeage!
En niet zomaar één, grotendeels zelf bedacht met hier en daar wat aanpassingen met behulp van Tom en Mhairi.
En hij is supergaaf geworden!
Hij zit op mijn rechterkuit.
Ik zou zeggen bekijk de foto's.
Waarom?
Ik hoef me niet te verantwoorden.
Toch zeg ik er iets over.
Ik loop al een tijdje met de gedachte zo iets op mijn kuit te laten plaatsen. Maar ik ben van mening dat een plaatje waar je niets mee hebt, dan het alleen maar mooi vinden, je niet moet laten tatoeëren maar in moet lijsten en aan de muur moet hangen.
Ik mijn geval voel ik me aardig gerechtvaardigd.
Ik ben aan het einde van de wereld geweest. ( Fin del Mundo)
Ik heb daar meer dan 40 walvissen gezien in en rondom Antartica.
Ik heb voet gezet op Antarctica, mijn zesde continent.
Echt iets om trots op te zijn.
Antarctica vereeuwigd op mijn lichaam
29 Januari 2012 - 10:47
Karin:
Hey Mars,
Ik vond je al stoer met dit avontuur maar nu ben je helemaal cool!!!!
Supermooie tattoo!
Je hebt gelijk. Dit avontuur blijft altijd bij je!
Enjoy....
Kus -
29 Januari 2012 - 17:39
Anneke:
Zo, die staat! Gaat er nooooit meer af :) Maar dat wilde je ook niet. Je durft wel hoor, hoelang heb je gelegen, en deed het zeer?
liefs Anneke -
30 Januari 2012 - 08:03
Arwin:
Supergaaf!!!!
Op je ander kuit nog een Canadese vlag? -
30 Januari 2012 - 14:33
Desirée:
Wauw echt stoer van je en niet een onzin ding maar één met een verhaal ik mis alleen de pinguin... -
30 Januari 2012 - 21:36
Broer Dick:
Nou, tweelingbroer. Als wij in onze korte broek lopen, kunnen ze ons tenminste uit elkaar houden. Goeie zet!
Maar, waarom niet op je bil? Je bent daar tenslotte poedeltje naakt de plomp in gesprongen.
Whap maar als je in BC bent aangekomen. Groetjes -
30 Januari 2012 - 21:42
Dr. Cool:
Gave tattoo! Mooie herinnering. Weer eens wat anders dan "A pair of dices" vd 506 PIR.
En hierna? The Maple Leaf op je linkerkuit? ;-)
Echt cool van je!
Currahee! -